maanantai 12. heinäkuuta 2021

Lohta ja maapähkinäisiä kukkakaali-gnoccheja

 

Helteiden vuoksi maapähkinävoikin on ollut tauolla. Nyt vaan oli ihan pakko saada maapähkinävoikastiketta. Käytiin tänään Prismassa ja ostin sieltä gnocheja. Nuudelit olisivat sopineet tämän ruoan kanssa yhtä hyvin tai ehkä jopa paremminkin, mutta nämä olivat helpompia tehdä.

  • pala lohta, öljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria -> paista tai grillaa maustettu lohi kypsäksi
  • 2 rkl sesamöljyä
  • sipuli suikaleina
  • valkosipulia silppuna
  • kukkakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
  • pussi gnoccheja
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 3 rkl limemehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl silputtua inkivääriä
  • punaista chiliä viipaleina
  • thaibasilikaa revittynä
Kuumenna öljy wokissa. Lisää sipuli, valkosipuli ja kukkakaalit ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes kukkakaali on napakan kypsää. Lisää gnocchit ja paista vielä muutama minuutti sekoitellen.

Kun kukkakaali paistuu, kuumenna toisessa astiassa kookosmaito. Lisää maapähkinävoi, lime, soija ja kalakastike ja sekoita tasaiseksi. Kaada kukkakaaliseokseen, lisää inkivääri, chili ja basilika ja tarjoa lohen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti