maanantai 26. heinäkuuta 2021

Salviavoissa paistettua kotijuustoa, kukkakaalia ja uusia perunoita

Koska päätimme mennä tänään vasta illemmalla kauppaan, piti kaivella jääkaappia ja tehdä ruokaa niistä aineksista, mitä siellä sattui olemaan. No siellähän sattui olemaan vaikka mitä, mm. naapurista saatu kimppu tuoretta salviaa. Koska halusin käyttää salviat pois ja kotijuustokin alkoi lähentelemään viimeistä myyntipäivää, ne saivat esittää pääosaa tämän päivän herkkuateriassa.

  • uusi perunoita keitettynä
  • kukkakaalia kypsennettynä
  • iso kourallinen salviaa
  • pari rkl voita
  • rkl oliiviöljyä
  • paketti kotijuustoa kuutioina
  • sormisuolaa
Kuumenna voi isossa pannussa. Lisää salvianlehdet ja paista, kunnes muuttuvat rapeiksi. Nosta salviat reikäkauhalla pois. Lisää öljy. Paista kotijuustoa voiöljyssä, kunnes juusto alkaa saamaan vähän väriä. Lisää salviat ja kukkakaali sekaan ja paista hetki käännellen. Mausta suolalla ja tarjoa perunan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti