sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Sardiiniset köyhät ritarit

 

Museopäivän päätteeksi syötiin herkullista pikaruokaa. Ohje on kahdelle

  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • n. 40 g rusinoita
  • rkl kapriksia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • 4 rkl pinjansiemeniä
  • prk sardiineja tomaattikastikkeessa
  • pari päivää vanhaa vaaleaa juurileipää neljänä paksuna viipaleena
  • kananmuna
  • 4 rkl maitoa
  • voita paistamiseen
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • sileälehtistä persiljaa silppuna
Sekoita viinietikka, rusinat ja kaprikset. Jätä odottamaan. Paista sipulia, valkosipulia, chiliä ja pinjansiemeniä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää sardiini ja sekoita tasaiseksi. Lisää rusinasekoitus ja paista vielä hetki. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Sekoita maito ja kananmuna. Kääntele leipäpalat seoksessa ja paista voissa molemmilta puolilta. Levitä sardiinitäyte leipien päälle ja tarjoa,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti