maanantai 16. elokuuta 2021

Kesäkurpitsa-mangoldikeitto ja paistetut valkoiset salviapavut

 

Meitä hemmoteltiin naapurin sadolla ja nyt sitten nautiskellaan kasviksilla. Eilen paistoin peruna-kesäkurpitsaröstejä, jotka syötiin voissa paistetun salvian ja puolukkahillon kera. Röstien tekeminen on helppoa: raasta yhtä paljon perunaa ja kesäkurpitsaa, puristele käsin raastemassa mahdollisimman kuivaksi, lisää dl jauhoja, pari kananmunaa, lehtipersiljaa (tai muita yrttejä), valkosipulia ja suolaa ja paista molemmin puolin öljyssä kauniin värisiksi.

Tänään tein keittoa. Minä laitoin tähän keittoon papuja, mutta voit yhtä hyvin paistaa lohta tai laittaa raakoja lohipaloja kiehumaan keittoon loppuvaiheessa.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 kesäkurpitsa pieninä kuutioina
  • muutama jauhoinen peruna kuorittuna ja kuutioina
  • reilusti mangoldia varsineen silppuna
  • lehtipersiljaa tai muita haluamiasi yrttejä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk kuohukermaa
  • kiehuvaa vettä
  • loraus soijakastiketta 
  • hunajaa, kalakastiketta, muskottia ja inkivääritahnaa oman maun mukaan
Kuumenna öljy ja lisää kasvikset. Paista sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kerma, sen verran vettä, että kasvikset peittyvät ja soijakastike ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä (n 20 min, kokeile perunoita tikulla). Soseuta ja mausta.
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna (tai lohta)
  • reilusti tuoretta salviaa silputtuna, jos lehdet ovat suuria, poista lehtiruodit
  • voita
Ruskista voi. Lisää pavut ja salvia ja paista, kunnes pavut hieman kuivuvat (tai lohi on kypsää). Sekoita keittoon ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti