lauantai 14. elokuuta 2021

Oreganolla maustetut burritokset


Minä tein burritokset kanasta, mutta toimivat yhtä hyvin tofulla tai lohella. Täytyy itsekin kokeilla joskus lohella, voin kuvitella herkullisen maun suussani! Tortillat ostin valmiina, nämä ovat maissi-vehnätortilloja, jotka ovat koostumukseltaan tosi hyviä.

  • 350 g kanafileitä, leikkaa saksilla suupaloiksi (tai lohikuutioita tai tofua)
  • 1 rkl oreganoa
  • 2 rkl sesamöljyä
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl chipotlechilikastiketta tai 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa oman maun mukaan
Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia. Nosta lämpimään n. 30 min ennen paistamista.
  • tortilloja, lämmitä
  • 1 prk kreikkalaista jugurttia / smetanaa / ranskankermaa
  • pari kypsää avocadoa muhennettuna
  • punasipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 4 rkl limemehua
  • salaattia revittynä
  • kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • tuoretta korianteria silppuna
Sekoita keskenään avocado, punasipuli, valkosipuli, chili, lime, korianteri ja jugurtti. Levitä tortilloille kanaa, avocadotahnaa, salaattia ja tomaatteja ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti