tiistai 17. elokuuta 2021

Kesäkurpitsakakku

 

Kun on yltäkylläisesti kesäkurpitsaa, voit leipoa vaikka kakun. Tähän ei tosin mene edes kokonaista keskikokoista kesäkurpitsaa. Koska kakku ei meillä mahdu jääkaappiin, en kuorruta sitä valmiiksi vaan tarjoan kuorrutuksen kakun lisukkeena. Jos haluat tehdä kuorrutuksen kakun päälle, vatkaa prk tuorejuustoa ja 50 g voita. Lisää 1,5 dl tomusokeria ja haluamasi määrä limemehua ja levitä kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Eli kuorrutus vaatii voita, että tulee tarpeeksi kiinteää pysyäkseen kakun päälle. "Kastikkeena" kun tarjoat, ei tarvitse rasvaa.

  • 300 g kesäkurpitsaa raasteena, purista raastetta vähän kuivemmaksi käsillä, mutta jätä kuitenkin vähän nestettä, että kakusta tulee mehevä (voit käyttää myös porkkanaa, jos sinulla ei ole kesäkurpitsaa) 
  • 4 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl juoksevaa leivontamargariinia tai ruokaöljyä
  • öljyä ja ruiskorppujauhoja kakkuvuokaan
Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää margariini ja kesäkurpitsa ja sekoita. Voitele kakkuvuoka ja ripota korppujauhot rasvan pintaan. Kaada vuokaan kakkutaikina ja paista 175 asteessa n. 50 min, kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Tarjoa tuorejuuston kera, alla ohje yhteen annokseen:
  • rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 rkl limemehua
Sekoita ja tarjoa kakun lisänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti