keskiviikko 18. elokuuta 2021

Sekasienirisotto

Tänään ei ollut yhtä hyvä tattionni metsässä kuin eilen. Siksi nyt syödään sekasienirisottoa, joka sekin on erittäin herkullista!

  • n. 6 dl herkkutatin jalkoja, rusko-orakkaita, voitatteja pilkottuna
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • reilusti oliiviöljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1/2 dl kuivaa sherryä
  • kiehuvaa vettä
  • 2 rkl voita
  • muutaman tatin lakki ohuiksi suikaloituna
  • kourallinen parmesanraastetta
  • kourallinen silputtua persiljaa
  • suolaa, viherpippuria
Kuumenna öljyä isossa kattilassa. Lisää sekasienet, sipuli ja valkosipuli ja paista sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Lisää riisi ja paista hetki sekoitellen. Lisää sherry ja paista sekoitellen, kunnes sherry on imeytynyt riisiin. Lisää vettä pari desiä kerrallaan ja sekoittele välillä. Jatka veden lisäämistä, kunnes riisi on napakan kypsää ja seos on löysähköä. Nosta pois liedeltä. Lisää parmesan ja persilja ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sillä aikaa, kun risotto kypsyy, sulata voi paistinpannussa. Lisää viipaloidut tatinlakit ja paista kovalla lämmöllä, kunnes neste haihtuu ja tatit saavat vähän väriä. Kaada paistinpannun sisältö risottokattilaan, sekoita ja tarjoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti