perjantai 6. elokuuta 2021

Mausteinen punajuurikeitto tuplakikherneillä

Käytiin mökillä ja ostin kaupasta leivänpäälle chili-hummusta. Se oli hyvää, mutta sitä jäi yli aika paljon. Laitoin sen tänään mausteisen punajuurikeiton lisukkeeksi ja yllättäen se osoittautui aivan superhyväksi, paremmaksi, kuin yleensä käyttämäni hunaja-smetana tai hunaja-jugurtti!

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • iso sipuli silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • pari chiliä silppuna
  • tl kuminaa
  • muutama iso punajuuri kuorittuna ja kuutioina
  • suippokaali suikaleina
  • muutama peruna kuutioina
  • kourallinen lehtiselleriä silppuna
  • 1 tl timjamia
  • prk paseerattuja tomaatteja
  • prk kikherneitä valutettuna
  • rkl savupaprikajauhetta
  • kiehuvaa vettä
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • soijakastiketta ja / tai suolaa oman maun mukaan
  • rkl hunajaa
  • silputtua tilliä
  • chili-hummusta
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, kumina ja punajuuret ja paista sekoitellen, kunnes sipuli vähän pehmenee. Lisää kaali ja peruna ja paista vielä muutama minuutti. Lisää lehtiselleri, timjami, tomaatti, kikherneet, savupaprika ja sen verran vettä, että kasvikset peittyvät reilusti (muutama sentti vettä kasvisten yläpuolella). Mausta viinietikalla ja soijakastikkeella. Anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes perunat ja punajuuret ovat kypsiä. Lisää tilli ja hunaja ja tarjoa hummuksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti