Feta muuttaa olemustaan, kun sen paistaa tai grillaa. Epävakaisen sään vuoksi päädyin tänään käyttämään uunia.
- pala fetaa
- n. 10 kirsikkatomaattia puolitettuna
- tl hunajaa
- tl rosepippuria murskattuna
- rkl oliiviöljyä
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita feta uunivuokaan ja laita tomaatit ympärille leikkuupuoli ylöspäin. Ripota päälle rosepippuri, pirskota hunaja ja öljy pinnalle ja paista 20-25 min tai kunnes feta saa aavistuksen verran väriä.
- kukkakaali kukintoina ja kukinnot 2-4 osassa riippuen kukinnon koosta
- 1 sipuli suikaleina
- solovalkosipuli silppuna
- chiliä silppuna
- (kesäkurpitsaa suikaleina...voit jättää poiskin, mutta meillä sattui olemaan puolikas kesäkurpitsa, joka piti käyttää pois)
- oliiviöljyä
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- basilikaa
- vaaleaa juurileipää paahdettuna
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kasvikset ja paista sekoittaen, kunnes kukkakaali on napakan kypsää. Mausta basilikalla ja viinietikalla. Tarjoa fetan ja leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti