sunnuntai 1. elokuuta 2021

Uunifetaa ja paistettua kukkakaalia

Feta muuttaa olemustaan, kun sen paistaa tai grillaa. Epävakaisen sään vuoksi päädyin tänään käyttämään uunia.

  • pala fetaa
  • n. 10 kirsikkatomaattia puolitettuna
  • tl hunajaa
  • tl rosepippuria murskattuna
  • rkl oliiviöljyä
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita feta uunivuokaan ja laita tomaatit ympärille leikkuupuoli ylöspäin. Ripota päälle rosepippuri, pirskota hunaja ja öljy pinnalle ja paista 20-25 min tai kunnes feta saa aavistuksen verran väriä.
  • kukkakaali kukintoina ja kukinnot 2-4 osassa riippuen kukinnon koosta
  • 1 sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • (kesäkurpitsaa suikaleina...voit jättää poiskin, mutta meillä sattui olemaan puolikas kesäkurpitsa, joka piti käyttää pois)
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • basilikaa
  • vaaleaa juurileipää paahdettuna
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kasvikset ja paista sekoittaen, kunnes kukkakaali on napakan kypsää.  Mausta basilikalla ja viinietikalla. Tarjoa fetan ja leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti