Käytiin eilen metsässä hakemassa viikonlopun tattiannos. Tietysti annos oli taas vähän liian suuri, pilkottuna ja tiiviisti pakattuna tatteja oli kolme litraa. Mietin siinä hetken, että miten ne saisin parhaiten käytettyä ja päätin tehdä perunamuhennoksella kuorrutetun paistoksen. Tähän päätin laittaa lohta ja kun yleensä aina ostan vähän liikaa lohta, nyt ostin sitten vähän liian vähän. Onneksi kaapista löytyi isoja valkoisia papuja, joilla sain vähän lisää proteiineja ateriaan. Ja nehän kyllä sopivat tähän mainiosti. Parsakaalia laitoin, koska olin ostanut sen jo ennen kuin sain valtavasti kesäkurpitsaa ja se huuteli jääkaapin perältä, että jos et nyt syö, niin menen pilalle. Jos et tykkää kalasta, lohen voi jättää kokonaan pois. Tästä riittää meille huomiseksikin, eli museopäivän päätteeksi ei tarvitse kokkailla.
Niin ja minun piti laittaa tähän valkosipulia, mutta unohdin pilkkoa mukaan. Jos käytät valkosipulia, lisää se samalla kuin lohi tai paista jo sienien kanssa.
- pala lohta, poista nahka, mausta suolalla ja limemehulla ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran
- iso sipuli silppuna
- valkosipulia silppuna
- 3 l silputtuja tatteja
- 1 parsakaali pieninä paloina
- oliiviöljyä
- prk kuohukermaa
- jauhoisia perunoita
- ruiskorppujauhoja
- prk isoja valkoisia papuja valutettuna
- voita
- lehtipersiljaa silppuna
- mustapippuria, soijakastiketta, muskottia, rakuunaa (voit jättää rakuunan poiskin, se jakaa mielipiteet, itse rakastan sitä kaikissa sieniruoissa)
- kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
- 50 g sinihomejuustoa (tämäkin oli vähän vanhaksi menossa, voit jättää halutessasi poiskin)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti