tiistai 21. syyskuuta 2021

Kaalilaatikko

 


Tein tämän puolikkaasta valkokaalista ja hapankaalista, mutta voit käyttää pelkkää valkokaaliakin, jos haluat. Meillä oli tuo puolikas jäänyt viime viikon ruoasta yli ja jatkoin ruokaa hapankaalilla. Syötiin tämä kirsikkahillon kera, kun ei ollut puolukkaa ja oli erittäin hyvää näinkin!

  • 2 rkl öljyä
  • puolikas valkokaali silppuna
  • 2 dl hapankaalia
  • 1 sipuli silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • 400 g naudan paistijauhelihaa paistettuna tai 2 dl tummaa soijarouhetta turvotettuna paketin ohjeen mukaan
  • rkl savupaprikajauhetta
  • 1 dl suolakurkkua kuutioina
  • 1 prk jugurttia (meillä Arlan Lempi 6 % kreikkalainen jugurtti)
  • dl tomaattipyreetä
  • loraus soijakastiketta, suolaa, mustapippuria, 2 tl oreganoa
  • dl tummaa riisiä keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • dl ruiskorppujauhoja
  • voita
  • tarjoiluun (kirsikka)hilloa
Kuumenna öljy. Paista kaalia, hapankaalia, sipulia, valkosipulia, chiliä ja kuminaa, kunnes kaali pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää savupaprika ja jauheliha ja paista vielä hetki. Lisää suolakurkku, jugurtti, tomaatipyree, riisi ja mausta. Kaada uunivuokaan. Ripota päälle ruiskorppujauhot ja voi nokareina ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti