lauantai 25. syyskuuta 2021

Suppilovahverorisotto

Niinhän sitä taas sienestettiin ja sieniä tuli enemmän kuin tarpeeksi. Käytin kuitenkin kaikki tähän risottoon, eli melkein kolme litraa sieniä silputtuna. Risotto onnistuu kyllä vähemmälläkin määrällä! Meille tästä tuli kahden päivän annos, eli tällä annostuksella riittää 4-5:lle hengelle reilu annos risottoa.

  • 3 litraa suppilovahveroita silppuna (mukana pari kantarellia)
  • iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • loraus balsamico valkoviinietikkaa
  • loraus soijakastiketta
  • kiehuvaa vettä
  • 40 g voita
  • kourallinen pacanpähkinöitä
  • 1/2 rkl fariinisokeria
  • sormisuolaa
  • kourallinen parmesanraastetta
  • silputtua lehtipersiljaa
  • mustapippuria
  • 1/2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl tryffeliöljyä
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista sipulia, valkosipulia ja 2/3 sienistä, kunnes sipuli vähän pehmenee ja sienten neste haihtuu. Lisää riisi ja paista hetki. Lisää viinietikka ja soija ja paista hetki. Lisää vettä vähitellen desi-1,5 dl kerrallaan ja anna hautua, kunnes vesi haihtuu. Lisää vettä vähitellen, kunnes riisi on kypsää. Ruskista voi paistinpannulla. Lisää pähkinät ja loput sienet ja paista, kunnes sienet saavat vähän väriä. Lisää sokeri ja paista vielä hetki. Mausta sormisuolalla.  Sekoita kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti