maanantai 6. syyskuuta 2021

Sadonkerjuupaistos

Taas kerran, kyllä maalla on mukavaa! Käytiin naapurissa sadonkerjuussa ja mukaan tuli vaikka mitä, mm. sipulia, mangoldia, selleripersiljaa ja sipulia, joita käytin tänään. Täällä voi siis keitellä huikeita kasvisruokia melkein kaupassa käymättä! Tähän käytin myös toisen naapurin sadosta saamiani kovakuorisia kesäkurpitsoja, jotka kestävät pidempääkin paistamista. Kaupan pikkuruiset kesäkurpitsat kannattaa lisätä ruokaan vasta ihan loppuvaiheessa.

  • reilusti oliiviöljyä
  • 1 munakoiso kuutioina
  • kesäkurpitsaa kuutioina
  • sipulia kuutioina
  • valkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • mangoldia silputtuna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 kanelitanko
  • prk kikherneitä liemineen
  • prk tomaattimurskaa
  • prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • suolaa ja pippuria
  • silputtua selleri- tai lehtipersiljaa
  • hunajaa
  • 1 pallo mozzarellaa silppuna
  • kourallinen parmesanraastetta
  • hyvää leipää tarjoiluun (meillä Porvoon matkan kunniaksi tummaa hapanjuurileipää, jossa ei ole hiivaa)
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kasvikset ja kanelitanko ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes munakoiso alkaa pehmetä ja saa vähän väriä. Lisää kikherne liemineen, tomaatit ja 1/2 tomaattiprk vettä. Keitä keskilämmöllä 30 min välillä sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla, persiljalla ja hunajalla. Kaada puolet uunivuokaan ja levitä mozzarella päälle. Kaada loput kasvikset vuokaan ja lisää lopuksi parmesan. Paista 200 asteessa 20-30 min tai kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti