tiistai 14. syyskuuta 2021

Mausteiset kuminaperunat

Jäikö jääkaapin nurkkiin perunoita? Tässä voit käyttää ne pois. Laitoin tähän myös yhden raitajuuren, joka huuteli perään, kun katselin jääkaappiin. Minä tein tämän valmiiden kasvisboltsien (tomaatti-chili) kanssa, mutta voit vaihtaa ne vaikka kikherneisiin tai valmiisiin lihapulliin. 

  • pari pientä kurkkua kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • vajaa tl sokeria
  • ripaus (sormi)suolaa
  • reilusti sesamöljyä paistamiseen
  • perunoita kuorittuna ja pieninä kuutioina
  • raitajuuri kuorittuna ja pieninä kuutioina
  • 1 rkl kuminaa
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • pkt boltseja (tai lihapullia tai kikherneitä)
  • suolaa oman maun mukaan
Tee ensin kurkut. Sekoita kurkut, balsamico, sokeri ja suola ja anna maustua jääkaapissa muun ruoan kypsennyksen ajan. Keitä perunat ja raitajuuret kypsiksi. Kaada vesi pois, laita päälle pala talouspaperia tai lautasliina ja anna jäähtyä hetki. Kuumenna öljy wokissa ja paista kuminaa, valkosipulia, sipulia ja chiliä keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää ja alkaa karamelisoitua. Lisää perunat ja raitajuuri ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes perunat saavat väriä. Laita levy pois päältä, lisää loput mausteet ja boltsit ja sekoittele lämpimiksi. Sekoita lopuksi kurkut ruokaan ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti