lauantai 11. syyskuuta 2021

Sienipiiras


Tajusin yhtäkkiä, että tänä vuonna ei olla syöty sienipiirasta. No ei siinä muuta, kuin laitettiin eilen kumisaappaat jalkaan ja mentiin sieneen. Pikaisella reissulla löytyi juuri sopivasti herkkutatteja, voitatteja, mustatorvisieniä ja suppilovahveroita piirasta varten. Minä tein tämän jauhelihasta, mutta yhtä hyvin toimii tumma soijarouhe

  • 1,5 l sieniä
  • silputtua sipulia ja valkosipulia
  • chili silppuna
  • tl rakunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • soijakastiketta (tai suolaa)
  • 400 g paistijauhelihaa tai pari dl tummaa soijarouhetta (turvota pakkauksen ohjeen mukaan ja paista sitten hetki sienien kanssa)
  • pari kourallista raastettua voimakasta cheddaria
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • mustapippuria
  • 1 muna
  • iso lehtitaikinalevy
Tein täytteen jo eilen. Paistoin sieniä, sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä, kunnes sienten neste haihtui ja saivat vähän väriä. Lisäsin soijakastikkeen, rakuunan ja jauhelihan ja paistoin jauhelihan kypsäksi. Lisäsin sitten munan, juuston, tomaatin ja pippurin ja laitoin jääkaappiin. Tänään kaulin taikinan vähän suuremmaksi, levitin täytteen päälle, painelin piiraan kiinni, pistelin haarukalla, voitelin munalla ja sitten paistoin 200 asteessa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti