lauantai 18. syyskuuta 2021

Punajuurikeitto


Tämä keitto on meillä usein vähän kuin pyttipannu. Eli ruokaan laitetaan kaikki ja vähän muutakin, mitä kaapista löytyy. Aina siinä kuitenkin on sipulia, valkosipulia, chiliä, kaalia, punajuuria, tomaattia jossain muodossa ja savupaprikajauhetta. Tänään sitten tällaisella reseptillä (chorizon voit jättää pois...meillä oli avattu paketti ja se sopii hyvin savupaprikan kanssa, joten laitoin tähän mausteeksi):

  • oliiviöljyä
  • rkl kuminaa
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • puolikas kaali silppuna
  • 4 isoa punajuurta kuorittuna ja kuutioina
  • 1 iso peruna kuutioina
  • 50 g chorizoa silppuna
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • suolaa
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 15 kirsikkatomaattia puolitettuna
  • vajaa dl tomaattipyreetä
  • 1 prk isoja valkoisia papuja liemineen
  • kiehuvaa vettä
  • tarjoiluun: hunajaa, jugurttia tai smetanaa, ruisleipää
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kumina, sipuli, valkosipuli, kaali ja chili ja paista sekoitellen, kunnes kaali vähän pehmenee. Lisää punajuuri ja peruna ja paista viitisen minuuttia välillä sekoittaen. lisää muut aineet paitsi pavut ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät + 1 cm yli. Anna kiehua miedohkolla lämmöllä 15 min. Lisää pavut liemineen ja jatka keittämistä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Mausta hunajalla ja tarjoa jugurtin ja leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti