torstai 9. syyskuuta 2021

Ruispaneroidut suolapalat ja makeita paahdettuja porkkanoita

Nyt kun on naapurista saatuja ihania pikkuporkkanoita, päätin tarjota ne paahdettuina. Tarjosin makean herkun suolaisen kanan seurana. Kanan voit vaihtaa tofuun tai loheen.

  • 1 kg porkkanaa, pese hyvin (tai vanhat porkkanat kuorittuina) ja poista kannat, isot porkkanat neljässä osassa, pikkuruiset sellaisenaan ja keskikokoiset puolitettuina
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • chiliä silppuna
  • kourallinen lehti- ja/tai selleripersiljaa silputtuna (selleripersilja on minulle tämän vuoden uutuus, sain sitä naapurista ja ihastuin kertaheitolla. Rakastan juuriselleriä ja selleripersilja on aivan mahtavan aromikasta sekä maultaan että tuoksultaan!)
  • sormisuolaa
Sekoita porkkanat, öljy, hunaja ja chili. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja ripota päälle suolaa. Paista 225 asteessa n 30 min tai kunnes ovat tikulla koetettuina kypsiä, mutta napakoita

  • 400 g kanafileitä suikaleina / lohta suikaleina / tofua paloina
  • 1 kananmuna rikottuna
  • valkosipulia
  • rkl currya
  • suolaa, pippuria
  • dl ruiskorppujauhoja
  • voita ja öljyä paistamiseen
Laita kana/lohi/tofu, valkosipuli, muna, curry, suola ja pippuri kulhoon, sekoita ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Kääntele palat ruiskorppujauhoissa. Kuumenna voi-öljy paistinpannulla ja lisää palat. Paista kypsiksi ja kauniin värisiksi (lohta ja tofua ei tarvitse kauaa paistaa, kana vaatii vähän pidemmän kypsymisajan). Tarjoa porkkanoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti