Nyt kun on naapurista saatuja ihania pikkuporkkanoita, päätin tarjota ne paahdettuina. Tarjosin makean herkun suolaisen kanan seurana. Kanan voit vaihtaa tofuun tai loheen.
- 1 kg porkkanaa, pese hyvin (tai vanhat porkkanat kuorittuina) ja poista kannat, isot porkkanat neljässä osassa, pikkuruiset sellaisenaan ja keskikokoiset puolitettuina
- 2 rkl sesamöljyä
- 1 rkl hunajaa
- chiliä silppuna
- kourallinen lehti- ja/tai selleripersiljaa silputtuna (selleripersilja on minulle tämän vuoden uutuus, sain sitä naapurista ja ihastuin kertaheitolla. Rakastan juuriselleriä ja selleripersilja on aivan mahtavan aromikasta sekä maultaan että tuoksultaan!)
- sormisuolaa
Sekoita porkkanat, öljy, hunaja ja chili. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja ripota päälle suolaa. Paista 225 asteessa n 30 min tai kunnes ovat tikulla koetettuina kypsiä, mutta napakoita
- 400 g kanafileitä suikaleina / lohta suikaleina / tofua paloina
- 1 kananmuna rikottuna
- valkosipulia
- rkl currya
- suolaa, pippuria
- dl ruiskorppujauhoja
- voita ja öljyä paistamiseen
Laita kana/lohi/tofu, valkosipuli, muna, curry, suola ja pippuri kulhoon, sekoita ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Kääntele palat ruiskorppujauhoissa. Kuumenna voi-öljy paistinpannulla ja lisää palat. Paista kypsiksi ja kauniin värisiksi (lohta ja tofua ei tarvitse kauaa paistaa, kana vaatii vähän pidemmän kypsymisajan). Tarjoa porkkanoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti