keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Sadonkorjuu-kaapintyhjennyspata

Nyt on se hetki, kun ahdistaa kaikki pakastimeen kerätty ruoka ja täytyy tyhjentää vanha varasto. Tähän ruokaan sain pakkasesta käytettyä chorizot ja paketin vaaleaa leipää. Leipä olisi saanut olla päivän vanhettumassa pöydällä, mutta en muistanut eilen ottaa pakastimesta, joten käytin tätä "tuoretta". Jos et syö chorizoa, laita vaikka tofua tai lohta. Lisää tofu/lohi vasta kypsennyksen loppuvaiheessa.

Ja koska on sesonki, tähän laitettiin sieniä ja naapurin kasvimaalta avomaankurkkua ja rakuunaa. 

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • pari litraa metsäsieniä silppuna (meillä pääasiassa vaaleita orakkaita) tai tuoreita herkkusieniä (joita ei tarvitse paistaa yhtä kauaa)
  • chiliä silppuna
  • muutama peruna kuorittuna ja kuutioina
  • prk paseerattuja tomaatteja
  • prk isoja valkoisia papuja liemineen
  • 1 avomaankurkku kuutioina
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • soijakastiketta tai suolaa
  • pari kourallista leivänmuruja
  • kourallinen timjamia
  • pari rkl tuoretta rakuunaa
  • oliiviöljyä
Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli, sienet, chorizo ja chili ja paista, kunnes sienistä haihtuu suurin osa nesteestä. Lisää perunat, tomaatit, pavut, kurkku, savupaprika ja viinietikka ja keitä välillä sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta hunajalla ja soijalla. Sekoita leivät, timjami ja rakuuna keskenään. Kaada padan ainekset uunivuokaan ja ripota päälle leipäseos. Pirskota pinnalle öljyä ja paista 200 asteessa 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti