maanantai 4. lokakuuta 2021

Mausteinen bataattikeitto


 Tänään ei ehditty kauppaan, joten piti selvitä kaapin antimilla. Onneksi ruokakaapit ovat yleensä aina aika täynnä...

  • 2 rkl sesamöljyä
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • sipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 bataattia kuorittuna ja kuutioituna
  • 3 mustaa kardemummaa
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 3 rkl vihreää thaichílitahnaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 2 kookosmaitoprk vettä
  • parsakaali pieninä kukintoina
  • kaffirlimen lehtiä murskattuna
  • 2 rkl kalakastiketta
  • prk kikherneitä valutettuna
  • silputtua korianteria tai lehtipersiljaa (meillä lehtipersiljaa, koska sitä oli saatu naapurista ja oli sopivasti maljakossa odottamassa käyttöä)
Kuullota inkivääri, sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää bataatti ja paista vielä hetki. Lisää kaikki aineet paitsi parsakaali, kiherneet ja korianteri/persilja. Kiehauta. Anna hautua miedohkolla lämmöllä 10 min. Lisää parsakaali ja kikherneet ja jatka keittämistä, kunnes parsa ja bataatti ovat kypsiä. Ripota päälle tuoreet yrtit ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti