sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Kahden juuston fenkolinen sienirisotto

 


Kävin tänään sienessä ja sain sen verran suppilovahveroita (ja pari kantarellia), että näistä riittää kahdelle aterialle. Arvoin, tekisinkö tänään vai huomenna risottoa ja päädyin tekemään tänään. Risottoja voi muunnella loputtomasti. Laitoin tähän vähän fenkolinsiemeniä juustojen rasvaisuutta tasapainottamaan. Käytän sienien kanssa mielelläni soijakastiketta, sillä se korostaa sienien makua. Jos et pidä soijakastikkeesta, käytä ihan perussuolaa.

  • rkl oliiviöljyä
  • rkl voita
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • n. litra suppilovahveroita ja kantarelleja pilkottuna
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2,5 dl risottoriisiä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • dl kuivaa valkoviiniä
  • kiehuvaa vettä
  • kourallinen parmesanraastetta
  • 70 g sinihomejuustoa
  • mustapippuria
Kuullota fenkolia, sieniä, sipulia ja valkosipulia voi-öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja sienistä haituu neste. Älä ruskista. Lisää sitten riisi ja jatka paistamista sekoitellen muutama minuutti. Lisää viini ja soija ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt. Lisää kiehuvaa vettä desi kerrallaan, välillä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti