lauantai 9. lokakuuta 2021

Paistetut kaalinuudelit makeassa soijakastikkeessa

 

Minä paistoin tähän tänään kanaa, mutta voit vaihtaa sen tofuun tai loheen. Valmistustavassa ei oikeastaan ole mitään eroa, vaikka et kanaa valitsekaan.

  • pieni valkokaali suikaleina
  • sipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 3 rkl sesamöljyä
  • 2 rkl sesaminsiemeniä
  • täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
  • 400 g kanafileitä, suikaloi (saksilla onnistuu helposti)
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1 tl maissi- tai perunajauhoja
  •  pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • tuoretta korianteria silputtuna
Sekoita soija, sokeri, hunaja, jauhot ja rkl öljyä keskenään ja laita sivuun. Kuumenna wokissa rkl öljyä ja paista kaalia, sipulia, chiliä ja valkosipulia kovalla lämmöllä, kunnes kaali pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää sesaminsiemenet ja paista vielä hetki. Kaada lautaselle odottamaan. Kuumenna rkl öljyä ja paista kanaa 6-8 minuuttia sekoitellen, kunnes kypsyy ja saa väriä (jos käytät lohta tai tofua, muutaman minuutin paisto riittää). Kaada lautaselle odottamaan. Lisää inkivääri pannulle ja paista sekoitellen minuutin verran. Lisää soijasekoitus ja anna kuplia minuutin verran, kunnes muuttuu paksuksi kastikkeeksi. Lisää kana ja nuudelit ja sekoita voimakkaasti. Lisää vielä kaaliseos ja sekoita hyvin. Lisää silputtu korianteri ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti