maanantai 11. lokakuuta 2021

Suppilovahveropyörykät tomaatti-kookos-lehtikaalikastikkeessa

 

Tämä on ihan superherkullista, hieno tapa aloittaa ruokaviikko! Tarjosin pyörykät riisin kera, mutta voit tietysti valita lisukkeen mielesi mukaan. Itse käytän vain ruiskorppujauhoja, mutta voit käyttää myös muita korppujauhoja oman makusi mukaan. Halutessasi voit käyttää myös valmiiksi keitettyjä linssejä (minkä värisiä vaan), valuta ja lisää kylminä seokseen.

  • 5 dl suppilovahveroita silputtuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 muna 
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • mustapippuria
  • kourallinen parmesanraastetta
Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä (muuten on hankala tehdä pyöryköitä),

Paista sieniä kuumalla pannulla, kunnes niistä haihtuu neste. Lisää öljy, inkivääri ja valkosipuli ja jatka paistamista muutama minuutti. Sekoita kaikki aineet keskenään. Pyörittele pyöryköiksi ja paista 200 asteisessa uunissa 15-20 min.
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • pussi pakastettua lehtikaalia, puristele jäisenä pieneksi silpuksi
  • chiliä silppuna
  • pieni prk paseerattuja tomaatteja
  • prk kookosmaitoa
  • rkl vihreää thaichilitahnaa
  • loraus kalakastiketta
  • loraus hunajaa
  • riisiä, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
Paista sipulia, lehtikaalia ja chiliä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä (15 min). Lisää tomaatti, kookosmaito, chilitahna ja kalakastike ja anna kiehua hiljalleen 10 min. Mausta hunajalla. Sekoita pullat kastikkeeseen ja tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti