tiistai 5. lokakuuta 2021

Paahdetut garam masala pavut ja perunat

Minä paistoin tämän seuraksi lohta, mutta tofu, kana tms sopii tietysti yhtä hyvin.

  • 750 g perunoita, viipaloi n. sentin paloiksi
  • 150 g vihreitä papuja, huuhtele ja poista kannat
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
Keitä vettä kattilassa. Lisää perunat ja keitä 5 min. Lisää pavut ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat melkein kypsiä (muutama minuutti). Valuta lävikössä ja painele talouspaperilla kuiviksi. Sekoita kaikki aineet, kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja kuivahtavat hieman.
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 sipuli ohuina suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • rkl tamarind tahnaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • prk kreikkalaista jugurttia
  • pala lohta, poista nahka ja pilko
  • limemehua ja suolaa
Kuumenna kookosöljy. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä (10-15 min). Nosta ainekset pois pannusta ja paista lohi pannuun jääneessä öljyssä. Mausta lohi limemehulla ja suolalla.

Sekoita sipuliseos ja muut ainekset keskenään kastikkeeksi. Tarjoa peruna-papuseos lohen ja kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti