perjantai 29. lokakuuta 2021

Paistettu tamarindlohi ja kukkakaalicurry



Jostain syystä olen ostanut tamarindtahnaa varastoon useamman purkin. Täytyy käyttää niitä pois nyt sitten vähän tavallista vauhdikkaammin, ettei käy niin, että vuoden kuluttua saa heitellä purkkeja pois. Tamarind on hapahko kastike, jota voi yrittää korvata limemehulla...ei ole sama asia, mutta jos et halua ostaa tahnoja, kokeile siis vaikka laittaa enemmän limemehua.

  • 500 g lohta vaikkapa medaljongeiksi leikattuna
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä silpuna
  • 2 rkl tamarindtahnaa
  • 1 rkl limeä
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
Sekoita muut ainekset ja voitele lohipalat molemmin puolin. Anna maustua jääkaapissa noin 30 min.

  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 kukkakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuehkoiksi viipaleiksi
  • 400 g kookoskermaa
  • 3 dl vettä
  • 1/2 dl punaisia linssejä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 rkl garam masalaa
  • 100 g pinaattia
  • soijakastiketta oman maun mukaan
  • tarjoiluun keitettyä riisiä
Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja paista sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää muut aineet paitsi pinaatti ja keitä, kunnes linssit ja kukkakaali ovat kypsiä. Lisää huuhdeltu ja valutettu pinaatti ja sekoittele, kunnes pehmenee. Lisää riisi ja sekoita hyvin. Kuumenna loppu öljy paistinpannussa ja paista lohi molemmilta puolilta kauniin väriseksi ja kypsäksi. Tarjoa lohi riisiseoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti