maanantai 1. marraskuuta 2021

Juustokastikkeella kuorrutettua kylmäsavulohta ja gnoccheja

Voit käyttää tähän ruokaan myös paistettua lohta joko lisänä tai kylmäsavulohen tilalla.

  • pkt gnoccheja
  • 2 rkl voita
  • 100 g kylmäsavulohta silppuna
  • 1 parsakaali kukintoina ja kypsennettynä
  • (tl tryffeliöljyä)
  • prk tilliä silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 prk kermaa
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 1,5 dl parmesanraastetta
  • suolaa, mustapippuria, ripaus muskottia
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
Kuumenna rkl voita ja paista ruiskorppujauhoja muutama minuutti sekoitellen. Nosta pois levyltä ja  lisää 1/2 dl parmesania ja laita odottamaan. Ruskista loppu voi ja paista gnoccheja välillä sekoitellen, kunnes ne saavat ihan vähän väriä. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kerma ja balsamico ja keitä hetki kastiketta kokoon. Nosta pois liedeltä, mausta ja lisää homejuusto ja loppu parmesan hyvin sekoittaen. 

Sekoita keskenään lohi, gnocchit, tilli ja parsa (ja tryffeliöljy). Kaada uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike ja ripota pinnalle korppujauhoseos. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 min tai kunnes ruoan pinta on rapea ja saa vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti