sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Paistettua tofua (kalaa/kanaa), kasviksia ja nuudeleita

Marinoin tänään tofua. Jos tofu ei kiinnosta, vaihda tofu kanaan tai loheen. Kanaa pitää tietysti paistaa pikkuisen kauemmin, että tulee kypsää, mutta muuten onnistuu ruoka ihan samalla ohjeella kuin tofunkin kera. Tämä ohje on kahdelle. Ja vielä muistutus: pilko kaikki kasvikset ja nosta kaikki ainekset esiin valmiiksi ennen kuin kuumennat pannun. Kun pannu on kuuma, et ehdi enää muuta kuin paistaa..

  • 250 g tofua, revi isohkoiksi paloiksi
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl chililastiketta
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • tl sesamöljyä
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa tunti tai pari.
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 4 rkl sesamöljyä
  • 2 paprikaa suikaleina
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • punasipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • täysjyvänuudeleita keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • 2 rkl kalakastiketta
Kuumenna 3 rkl öljyä wokissa. Nosta tofupalat marinadista ja pyöräytä perunajauhoissa. Säästä marinadi. Paista tofua kuumalla pannulla kerran pari varovasti sekoitellen, kunnes palat saavat vähän väriä. Nosta talouspaperin päälle odottamaan. Lisää loppu öljy ja kasvikset. Paista täydellä teholla, kunnes ovat kypsiä ja saavat vähän väriä. Kaada sivuun odottamaan. Lisää kalakastike marinadiin. Laita nuudelit wokiin. Paista sekoitellen hetki. Lisää sitten marinadi ja paista sekoittaen hetki. Lisää kasvikset ja paista vielä hetki. Nosta levyltä, lisää tofu ja sekoita varovaisesti ja tarjoa heti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti