keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Sellericurry



Näin jossain englantilaisessa lehdessä ruokaohjeen, jossa oli curryn pääainesosana juuriselleri. Koska rakastan juuriselleriä, tätähän piti kokeilla! En tietenkään tehnyt ohjeen mukaan (en edes ottanut sitä talteen), eli tässä on oma versioni herkullisesta sellericurrysta. Tarjosin sen lohen kanssa, mutta voit tietysti laittaa curryyn vaikka papuja, tofua tai tarjota curryn paistetun kanan kera.

  • 2 rkl sesamöljyä
  • iso selleri kuorittuna ja pieninä kuutioina
  • 1 rkl kuminaa
  • 1 rkl mustia tai ruskeita sinapinsiemeniä
  • 1 sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1/2 limen mehu
  • 2 tl korianterijauhetta
  • rkl curryjauhetta
  • suolaa oman maun mukaan
  • lohta
  • keitettyä riisiä
Kuutioi lohi. Ripota päälle suolaa ja limemehu. Anna marinoitua jääkaapissa muun ruoanvalmistuksen ajan. Kuumenna öljy wokissa. Lisää kumina, sinapinsiemenet, selleri, sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri ja paista sekoitellen, kunnes kasvikset saavat vähän väriä. Lisää kookosmaito, curry ja korianterijauhe ja anna kiehua miedohkolla lämmöllä, kunnes selleri on kypsää. Lisää lohi ja sekoittele, kunnes lohi kypsyy. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti