keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Sienirisotto maa-artisokkasattumilla

 

Saatiin naapurista maa-artisokkaa, selleriä ja purjoa ja päätin käyttää ne risottoon. Mustatorvisieniä löytyi kuivattuna omasta takaa. Voit käyttää halutessasi myös tuoreita sieniä. Valmistustapa ei muutu, vaikka vaihtaisit reseptiin tuoreita sieniä.

  • pari kourallista kuivattuja mustia torvisieniä, muserra käsin pienemmiksi paloiksi
  • iso sipuli silppuna
  • purjoa silppuna
  • pala selleriä pieninä kuutioina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • loraus balsamico valkoviinietikkaa
  • loraus soijakastiketta
  • kiehuvaa vettä
  • sormisuolaa
  • kourallinen parmesanraastetta
  • mustapippuria
  • 1/2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl tryffeliöljyä
  • 500 g maa-artisokkaa pestynä (tai kuorittuna) ja kuutioina
  • 75 g voita
  • tl timjamia

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista sipulia, purjoa, selleriä, valkosipulia ja sieniä, kunnes sipuli vähän pehmenee. Lisää riisi ja paista hetki. Lisää viinietikka ja soija ja paista hetki. Lisää vettä vähitellen desi-1,5 dl kerrallaan ja anna hautua, kunnes vesi haihtuu. Lisää vettä vähitellen, kunnes riisi on kypsää. Sulata voi paistinpannulla. Lisää maa-artisokat ja paista välillä sekoitellen n. 10 min. Lisää timjami ja paista, kunnes artisokat ovat kypsiä. Mausta sormisuolalla.  Sekoita kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti