tiistai 16. marraskuuta 2021

Kukkakaali-lohikeitto ja karamelisoitu sipuli

 

Eilen söimme naapurissa herkullisen kolmen ruokalajin aterian (juusto-juureskeittoa, japanilaista kampelaa ja omenahyvettä). Tänään olemme taas kotiruokinnassa ja päätin tehdä keittoa. Laitoin keittoon pakastettua mangoldia, mutta voit käyttää myös tuoretta (lisää tuorekin heti alussa keittoon) tai tuoretta pinaattia (lisää ihan keittämisen loppuvaiheessa ja anna kiehua, kunnes pehmenee). Sipulin voit tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Ruonlaiton yhteydessä sitten vaan kuumennat paistinpannulla ja lisäät lopuksi lohen.

  • 2 sipulia suikaleina
  • 1 rkl voita + rkl oliiviöljyä
  • 100 g kylmäsavulohta silppuna
  • ripaus sormisuolaa

Paista sipulia voi-öljyssä parikymmentä minuuttia keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää ja kauniin väristä. Lisää lohi ja paista vielä hetki, kunnes lohi muuttuu vaaleanpunaiseksi. Mausta kevyesti suolalla
  • kukkakaali kukintoina
  • 1 solovalkosipuli kuorittuna ja silppuna
  • pala juuriselleriä kuorittuna ja kuutioina
  • 3 dl pakastettua mangoldia, puristele jäisenä pienemmäksi
  • muutama jauhoinen peruna kuorittuna ja kuutioina
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 prk kuohukermaa
  • 1 chili silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • pari kourallista lehtipersiljasilppua (tai tilliä)
  • suolaa, mustapippuria
Kiehauta vesi ja kerma. Lisää muut aineet paitsi persilja. Keitä välillä sekoitellen, kunnes perunat ja kukkakaalit ovat kypsiä. Soseuta. Lisää persilja ja sipuliseos ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti