lauantai 13. marraskuuta 2021

Mac'n'cheesen viikonloppuversio

 


Juustomakaroni on amerikkalaista lohturuokaa ja toimiihan se täällä meilläkin. Itse laitan ruokaan usein kukkakaalia, mutta näin jossain ruotsalaisessa ohjeessa latva-artisokkaa ja ajattelin kokeilla sitä. Koska minulle jäi pieni määrä maa-artisokkaa edellisestä ruoasta, niin käytin sen myös tähän. Sain naapurista valtavan nipun lehtipersiljaa ja sekin sopi tähän ruokaan. Voit käyttää myös rucolaa.

  • 1 sipuli silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä, silppua
  • 1 prk latva-artisokkaa valutettuna, leikkaa pienemmiksi, jos ovat suuria paloja
  • muutama maa-artisokka, kuori/pese ja keitä, soseuta
  • reilusti silputtua lehtipersiljaa (tai rucolaa)
  • 300 g pastaa keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lopeta keittäminen n. 1 min aikaisemmin kuin ohjeessa, koska kypsyminen jatkuu uunissa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl jauhoja
  • 1 prk ruokakermaa
  • 3 dl maitoa
  • pari kourallista raastettua vintage cheddaria (tai muuta voimakasta juustoa)
  • suolaa, pippuria, muskottia, 1 tl savupaprikajauhetta
Kuumenna 1 rkl öljyä ja kuullota sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää tomaatit, artisokat ja persilja ja mausta savupaprikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää keitetty pasta ja sekoita. Kaada uunivuokaan. Kuumenna loppu öljy, lisää jauhot ja sekoita. Lisää kerma ja maito vatkaten ja anna kiehua hiljalleen, kunnes vähän saostuu. Lisää reilu puolet juustosta, mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla ja sekoita tasaiseksi. Kaada juustokastike uunivuokaan ja ripota loppu juusto päälle. Paista 225 asteessa 20-30 min, kunnes ruoka kuplii ja pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti