sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Leipäjuustowok

 


Leipäjuusto on monikäyttöinen juusto! Kun sen paistaa, sen luonne vähän muuttuu ja se sopii loistavasti lämpimiin ruokiin. Tein tänään tomaattipohjaisen kastikkeen, voit halutessasi vaihtaa tomaattimurskan kookosmaitoon.

  • 2 rkl (kookos)öljyä
  • 1 tl fenkolia
  • 1 (puna)sipuli suikaleina
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 parsakaali kukintoina ja kukinnot siivutettuina ohuiksi viipaleiksi
  • chiliä silppuna
  • kuorittua inkivääriä silppuna
  • prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 dl vettä (tai enemmän)
  • 2 rkl kalakstiketta
  • rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • pippuria, hunajaa
  • 400 g leipäjuustoa suupaloiksi leikattuna
  • riisiä keitettynä
Kuumenna 1rkl öljyä wokissa. Paista kasviksia ja fenkolinsiemeniä täysillä, kunnes saavat vähän väriä. Alenna lämpöä ja lisää tomaatti, vesi, etikka, kalakastike ja maapähkinävoi. Jos paksuuntuu liikaa, lisää vettä. Lämmitä sekoitellen, kunnes maapähkinävoi sulaa ja tomaatti lämpenee. Mausta pippurilla ja hunajalla. Kuumenna paistinpannussa loppu öljy. Lisää juusto kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti