perjantai 5. marraskuuta 2021

Maa-artisokkaperunamuhennoksella hunnutettu tomaattipata

 


Mitä tehdä, kun pakastimeen on jäänyt paketti grillimakkaraa ja nyt(kään) ei yhtään huvita grillata? No, upotetaan makkara kasviksien sekaan ja nautitaan tyytyväisenä. Jos et syö makkaraa, jätä pois, tämä toimii varsin hyvin ilman makkaraakin. Voit myös korvata maa-artisokan perunalla, jos haluat.

  • pkt grillimakkaraa kuutioina
  • oliiviöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • tl rosmariinia
  • prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • dl punaisia linssejä
  • tl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl balsamico viinietikkaa
  • pinaattia (tuoretta tai pakastettua)
  • 2 tl hunajaa
  • 500 g maa-artisokkaa pestynä/kuorittuna ja kuutioina
  • 300 g jauhoista perunaa pestynä/kuorittuna ja kuutioina
  • loraus maitoa
  • 2 rkl voita
  • 1 muna
  • ripaus muskottia
  • kourallinen juustoraastetta
  • suolaa, pippuria
Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista makkaroihin vähän väriä. Kuumenna öljyä ja kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja rosmariini. Lisää tomaatti, vesi, linssit ja savupaprikajauhe. Keitä välillä sekoitellen 20 min tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää viinietikka ja pinaatti ja sekoita, kunnes pehmenee. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Keitä maa-artisokka ja peruna. Soseuta ne, muna, maito, voi ja muskotti. Sekoita keskenään makkarat ja tomaattikastike, kaada uunivuoan pohjalle. Levitä pinnalle muusi ja ripota pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa 30 min tai kunnes juusto on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti