maanantai 29. marraskuuta 2021

Tomaatti-lohikastike perunakuorrutuksella

 

Ja taas kerran tehdään muunnosta paimenen paistoksesta (jossa yleensä on lihakastike). Tällä kertaa laitoin kastikkeeseen itämaisesti maustettua lohta ja valkoisia papuja.

  • 1 parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • vajaa dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 prk kirsikkatomaatteja (säilyke)
  • 1 prk Heinzin papuja tomaattiliemessä
  • 1 kanelitanko
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • ripaus muskottia
  • mustapippuria
  • loraus maitoa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 4 rkl ruiskorppujauhoja
  • pari rkl voita
  • (suolaa)
Sekoita lohikuutiot ja teriyakikastike ja anna maustua jääkaapissa tunti tai pari. Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri öljyssä. Lisää tomaatit, pavut ja kanelitanko ja keitä miedolla lämmöllä 15 min. Lisää lohi marinadeineen ja keitä varovasti sekoitellen, kunnes lohi kypsyy. Sekoita lohiseos ja parsakaali, mausta mustapippurilla ja kaada uunivuokaan. Keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja lisää tuorejuusto, maito ja muskotti. Muhenna muusiksi. Levitä muusi tomaattikastikkeen päälle. Ripota pinnalle korppujauhot ja laita voi nokareina päälle. Paista 200 asteessa 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti