torstai 9. joulukuuta 2021

Lohi-papuwok

 


Tänään teki mieli vihreitä papuja. Ja nehän sopivat hyvin lohen kanssa ja valmistuvat kätevästi wokissa.

  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • nippu vihreitä papuja, poista kuivat kannat
  • kourallinen suolapähkinöitä kevyesti murskattuna
  • 1 rkl vihreää thaichilitahnaa
  • pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 prk kookosmaitoa
  • limen mehua
  • nippu silputtua korianteria
  • keitettyä riisiä
Kuumenna öljy wokissa. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri, chili ja pavut. Paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes pavut ovat melkein kypsiä. Lisää korianterin silputut varret, suolapähkinät ja chilitahna ja paista vajaa minuutti sekoitellen. Lisää kookosmaito sekoittaen ja anna kiehahtaa. Lisää lohi ja anna kiehua, kunnes lohi on kypsää. Lisää lopuksi pähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti