maanantai 22. marraskuuta 2021

Tomaattinen munakoisowok

 

Tänään käytin wokissa tofua, jonka pyöräytin savupaprikalla maustetuissa perunajauhoissa ennen paistamista. Voit tarjota wokin kanssa myös kalaa/kanaa/papuja tms. Koska tyhjennän pakastinta, laitoin tähän myös lehtikaalia. Voit jättää lehtikaalin pois tai vaihtaa sen tuoreeseen tai pakastettuun pinaattiin.

  • 3 rkl kookosöljyä
  • 1 pkt thaimaustettuja tofukuutioita
  • 2 rkl peruna(tai maissi)jauhoja
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 munakoiso kuutioina
  • 1 sipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • pussillinen pakastettua lehtikaalia, puristele pussia jäisenä, niin saat paloista sopivan kokoisia
  • rkl fariinisokeria
  • prk jugurttia
  • 2 rkl kalakastiketta
  • prk kirsikkatomaatteja liemineen (säilyke)
  • tarjoiluun keitettyä jasminriisiä
Kuumenna wokissa 2 rkl kookosöljyä. Lisää kasvikset (paitsi lehitkaali) ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes munakoiso pehmenee. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos alkaa tarttua pannun pohjaan. Lisää sokeri ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaatit ja kalakastike ja sekoita. Lisää lehtikaali ja sekoittele, kunnes sulaa. Lisää jugurtti ja sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa, kun paistat tofut.

Sekoita tofu, savupaprika ja jauhot. Kuumenna 1 rkl kookosöljyä ja paista tofu kauniin väriseksi.

Sekoita tofut kastikkeeseen ja tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti