lauantai 11. joulukuuta 2021

Hapankaalikeitto



Tämä keitto vaatii aika paljon aikaa, mutta vain vähän vaivaa. Itse tarjosin keiton lehtitaikina-linssipiiraiden kanssa. Jos sinulla ei ole sellaisia tarjota, lisää prk valmiita linssejä keittoon loppuvaiheessa valmistusta. 
  • 500 g hapankaalia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 2 porkkanaa kuutioina
  • pala juuriselleriä kuutioina
  • palsternakka kuutioina
  • muutama kiinteä peruna kuutioina
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • rkl piparjuuritahnaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 laakerinlehti
  • pippuria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • tilliä
  • loraus hunajaa
  • (suolaa)
  • smetanaa 
  • kiehuvaa vettä
Huuhtele hapankaali lävikössä ja puristele kuivaksi. Pilko kaali vähän pienemmäksi. Lisää 2 dl vettä, soijakastike ja tomaattipyree ja kaada uunivuokaan. Hauduta reilu tunti kannen alla uunissa 150 asteessa. Kuullota sipuli, valkosipuli ja juurekset (paitsi peruna) öljyssä, kunnes sipuli pehmenee läpikuultavaksi. Lisää sitten  perunat, hapankaali, laakerinlehti, piparjuuri, savupaprikajauhe ja 7 dl vettä. Hauduta liedellä, kunnes juurekset ovat kypsiä (tässä kohtaa voit lisätä linssit). Lisää valmiiseen keittoon hunaja ja tilli ja tarjoa smetanan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti