sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Tiikerikakku


 Lueskelin tänään (joulu)keittokirjoja ja inspiroiduin tekemään tiikerikakun. Hyvä tuli tälläkin ohjeella.

  • 2 dl juoksevaa leivontamargariinia
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta (Van Hoyten)
  • 2 rkl limemehua
  • vuoan voiteluun leivontamargariinia ja ruiskorppujauhoja
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita. Ota erilleen 1/3 taikinasta ja sekoita siihen kaakao. Lisää limemehu vaaleaan taikinaan. Voitele ja jauhota reiällinen kakkuvuoka. Laita vuoan pohjalle ensin vaaleaa, sitten suklaataikinaa ja laita loput vaaleat taikinat päälle. Paista 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kakku on tikulla koetettaessa kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti