tiistai 21. joulukuuta 2021

Taateli-suklaakakku


Kuivakakkujen hyvä puoli on se, että ne säilyvät pitkään ja siksi tekaisin joulun kakun jo tänään. Minulla sattui olemaan 50g tummaa suklaata, joten lisäsin sen tähän taatelikakkuun.

Muokattu 8/1/2022: tällä samalla ohjeella voi tehdä myös luumukakun joulun ylijäämäluumumarmeladista. Kakkuun laitetaan 1 prk luumumarmeladia ja 1 dl vettä ja jätetään pois taatelit, 2 dl vettä ja suklaa. Eli sekoita luumumarmeladi ja dl vettä kaikkiin muihin aineisiin ja paista. Erittäin hyvää!

  • 200 g kuivattuja pehmeitä taateleita
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl juoksevaa leivontamargariinia
  • 2 munaa
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 50 g rouhittua tummaa suklaata
  • ruiskorppujauhoja ja margariinia vuokaan
Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes saat perunasurvimella paineltua taatelit tasaiseksi massaksi (voit tietty käyttää myös tehosekoitinta, mutta keitä taatelit pehmeiksi ensin). Anna jäähtyä.  Sekoita kuivat aineet ja suklaa. Lisää jäähtyneeseen taateliseokseen margariini ja munat. Lisää sitten kuivat ainekset ja sekoita. Kaada reiälliseen voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti