Joulun jälkeen olemme syöneet wokia harvase päivä. Ohjeita en sen kummemmin ole laittanut, kun kaikki menevät enemmän tai vähemmän samalla kaavalla, vaikka joka kerta ovatkin vähän erilaisia. Tässä on perusohje paistetuille nuudeleille. Näitä söimme tänään, mutta tällä samalla ohjeella voit tehdä mitä erilaisempia herkkuja.
Pilko kaikki kasvikset valmiiksi, tee nuudelien kastike valmiiksi, kaiva mahdolliset mausteet esiin ja keitä sitten nuudelit. Tämän jälkeen vasta lämmitä öljy wokissa ja aloita varsinainen ruoanlaitto. Jos et tee kaikkea valmiiksi, tulee ruoanlaitossa kauhea kiire.
Wokissa on meillä (melkein) aina kaikkia seuraavia:
- 2 rkl sesamöljyä tai 1 rkl sesamia ja 1 rkl kookosöljyä
- muutamia murskattuja kaffirlimenlehtiä (poistan lehtiruodit)
- tl fenkolinsiemeniä
- silputtua inkivääriä (joskus laitan vasta valmiiseen ruokaan tuoreena)
- silputtua chiliä (joskus laitan vasta valmiiseen ruokaan tuoreena)
- suikaloitua sipulia (puna- tai tavallista)
- silputtua valkosipulia
- puolikas pienehkö punakaali silputtua
- pussi vihreitä papuja (poista kuivat päät)
- kourallinen cashewpähkinöitä
- punainen paprika suikaleina
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- reilu rkl vihreää thaichilitahnaa
- rkl tamarindkastiketta
- 1 kananmuna
- täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä
- pkt maustettua tofua / paistettua kanaa / paistettua lohta / papuja / kikherneitä
- tuoretta korianterisilppua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti