torstai 13. tammikuuta 2022

Avocadokeitto

Avocadokeitto on vanha klassikko meidän perheessämme. Sitä on syöty siitä asti, kun joskus kymmeniä vuosia sitten maistoimme herkkua Cantina Westissä Helsingissä. Siellä keitossa oli kypsennettyä kanaa, meillä useimmiten kalaa tai papuja. Jos on oikein nälkä, tarjoa keitto hyvän leivän kera.

Minä teen keiton mikrossa, mutta voit tietysti keitellä sen liedelläkin. Varo polttamasta maitoa pohjaan, jos teet liedellä.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 paprika silppuna (vihreällä paprikalla tulee keittoon kauniimpi väri, mutta punainen maistuu ihan yhtä hyvältä)
  • chiliä silppuna
  • tl kuminaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 prk ruokakermaa
  • 5 dl rasvatonta maitoa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 avocadoa kuorittuna ja poista kivi, pirskota päälle rkl limemehua, että eivät tummu
  • suolaa
  • sattumiksi: paistettua punasipulia ja kylmäsavulohta / paistettua punasipulia ja papuja / kypsennettyä kanaa
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, paprika ja kumina öljyssä. Lisää korianteri jauhot ja kerma ja maito hyvin sekoittaen. Keittele välillä sekoitellen, kunnes keitto saostuu. Nosta pois liedeltä, lisää avocadot ja soseuta. Lisää lopuksi "sattumat" ja tarjoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti