sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Makeaa kanaa

 


Tämä ohje on mukailtu Koti ja keittiölehden tammikuun numeron ohjeesta. Tarjosin tämän kera fenkolinsiementen kanssa keitettyä jasminriisiä ja kookosöljyssä paistettuja sesaminsiemeniä, kukkakaalia ja punasipulia.

  • 400 g kanan sisäfileitä, puolita fileet
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriäsilppuna
  • 1,5 dl appelsiinimehua
  • 3/4 dl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • reilu rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 2 rkl sesamöljyä
Sekoita muut aineet paitsi kana keskenään. Laita kana kulhoon ja kaada päälle puolet kastikkeesta. Laita jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista kana marinadeineen 25 min tai kunnes kana on kypsää. Laita loppu marinadi kattilaan, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen viitisen minuuttia tai kunnes kastike saostuu. Sekoita kana, kastike ja kukkakaalipaistos ja tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti