lauantai 8. tammikuuta 2022

Maapähkinäinen halloumi-munakoiso-bataattiwok

 

Taas kerran ihmettelin, mitä kaikkea jääkaappiin on kertynyt ja odottaa syömistä. Yleensä tartun helposti wokiin, kun on paljon kasviksia, jotka pitää käyttää pikaisesti pois. Näin tänäänkin. Helppoa, nopeaa ja herkullista, mitäpä sitä ruoalta muuta voi vaatia! Halloumin tilalle voit vaihtaa paistettua lohta, kanaa, tofua tai vaikkapa papuja. 

  • 1 pienehkö bataatti kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 pkt halloumia revittynä suupaloiksi
  • 3 rkl sesamöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 munakoiso pieninä kuutioina
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl vettä
Kuumenna vesi. Sekoita maapähkinävoi, soijakastike ja viinietikka kuumaan veteen. Kypsennä bataatit mikrossa tai keittämällä. Kuumenna öljy wokissa ja lisää fenkolinsiemenet. Paista hetki. Lisää sitten halloumi ja paista täydellä teholla, kunnes saa väriä. Nosta reikäkauhalla lautaselle odottamaan. Lisää sitten kasvikset paitsi bataatti ja paista täysillä sekoitellen, kunnes munakoiso pehmenee. Jos alkaa tarttua pohjaan, lisää tilkka vettä. Kun munakoiso on pehmeää, lisää kastike ja bataatit ja paista vielä hetki. Lisää lopuksi halloumi ja sekoita lämpimäksi. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti