perjantai 7. tammikuuta 2022

Chili-sesamkanaa(-kalaa tai -tofua)

 

Lueskelin uusinta ruotsalaista Elle Mat & Vinlehteä ja päätin tehdä oman versioni lehdessä olleesta Sichuaninkanasta. Vähensin puoleen soijakastikkeen määrän, lisäsin vähän makeutta ja lisäksi vielä parsakaalia. Ja ehkä muutenkin vähän muokkasin ohjetta, eli nyt ei siis tarjota lehden Sichuaninkanaa vaan Minnan chili-sesamkanaa!

Jos et syö kanaa, tämän voi tehdä myös lohesta tai tofusta.

  • 400 g kanafileitä suikaloituna (leikkaa saksilla, käy kätevimmin)
  • 1 tl chilikastiketta, ripaus suolaa
  • 2 tl tummaa siirappia
  • 3 rkl maizenaa tai perunajauhoja
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • 2 punaista paprikaa suikaleina
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot ohuehkoina viipaleina
  • 2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1,5 dl vettä
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • keitettyä riisiä
  • thaibasilikaa revittynä
Sekoita kana, siirappi, chilikastike ja suola. Laita pakastepussiin ensin 2rkl maizenaa ja sitten kanat. Ravistele ja puristele, kunnes jauhot ovat levinneet tasaisesti kanapaloille. Kuumenna rkl öljyä paistinpannussa ja paista kanoja viitisen minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Kuumenna loppu öljy wokissa. Lisää kasvikset ja sesaminsiemenet ja paista viitisen minuuttia täydellä teholla sekoitellen. Lisää 1 rkl maizenaa, soijakastike ja vesi ja anna kiehua hetki, kunnes kastike vähän sakenee. Lisää lopuksi kana, viinietikka ja basilika ja tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti