torstai 6. tammikuuta 2022

Juustoinen lanttujansson

Väitin muutama päivä sitten käyttäneeni kaikki joulun jämät. No ei sentään, jääkaapissa oli vielä pari lanttua ja kohta vanhaksi menevä tuorejuustopaketti. Pyörittelin niitä hetken ja päätin tehdä janssonin kiusauksen perusohjetta rankasti muokaten.

  • 2 isohkoa lanttua, kuori ja leikkaa suikaleiksi
  • muutama peruna, kuori ja leikkaa suikaleiksi
  • rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pkt anjovisfileitä
  • pkt tuorejuustoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • pkt kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • dl ruiskorppujauhoja
Kypsensin lanttuja ja perunoita muutaman minuutin mikrossa ennen uuniin laittoa. Jos et tee tätä, varaa aika paljon lisää paistoaikaa.

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää anjovis liemineen ja sekoita, kunnes anjovis sulaa. Lisää juusto ja sekoita tasaiseksi. Laita lantut ja perunat uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää anjovisseos ja sekoita hyvin. Kaada päälle kerma. Ripota päälle korppujauhot ja laita lopuksi voi nokareina paistoksen päälle. Paista 175 asteessa tunti tai kunnes perunat ja lantut ovat tikulla koetettaessa kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti