perjantai 21. tammikuuta 2022

Sardiineja Meksikon tapaan



Tämä ohje on mukailtu Rick Steinin Mexico kirjasta. Olemme katsoneet monta Rickin tekemää ruokaohjelmaa ja kaikki ovat olleet kiinnostavia. Katsottiin myös Meksikon matkasta kertonut sarja ja tykättiin siitäkin. Intian retki taisi olla eniten ruokahaluja herättävä, mutta nyt siis käydään makumatkalla Meksikon tietämillä.

  • tortillachipsejä
  • kuorittuja ja viipaloituja avocadoja, mausta limemehulla
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • tl kuminaa
  • 2 rkl öljyä
  • prk tomaattimurskaa
  • prk sardiineja tomaattikastikkeessa
  • tl oreganoa
  • 2 tl hunajaa
  • mustapippuria
  • prk valmiita refried beanseja, lämmitä
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja kumina öljyssä. Lisää tomaattimurska ja keitä hiljalleen n. 20 min. Lisää sardiinit ja jatka keittämistä n. 10 min. Mausta oreganolla, hunajalla ja pippurilla. Laita tortillachipsejä lautaselle, levitä päälle papuja, kaada pinnalle kastiketta ja nosta lopuksi päälle avocadosiivuja. Helppoa ja nopeaa! Ja herkullista tietysti myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti