torstai 27. tammikuuta 2022

Makeaa lohta ja nuudeleita


Tämä wok valmistuu nopeasti, kuten muutkin wok ruoat. Tätä ei poikkeuksellisesti paisteta täydellä teholla, sillä liian kuuma pannu polttaa sokerin. Kannattaa kokeilla, erittäin herkullista! Itse rakastan tulisen ja makean liittoa ja tässä on tasapainottajana vielä suolaista kalakastiketta ja soijakastikettakin. 
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 rkl limemehua
  • 1/4 dl kalakastiketta
  • 1 rkl sesamöljyä
  • punasipuli silputtuna
  • punaista chiliä silputtuna
  • inkivääriä silputtuna
  • 1 parsakaali kukintoina
  • 500 g lohta
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • täysjyvänuudeleita
  • loraus soijakastiketta
  • tuoretta korianteria
Keitä nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä. Pilko sipuli, chili ja inkivääri ja sekoita sesamöljyn kanssa. Kypsennä parsakaali. Sekoita keskenään limemehu, kalakastike ja 1/4 dl vettä. Poista lohesta nahka ja kuutioi. Silppua korianteri. 

Kuumenna loppu vesi ja sokeri ja paista sekoitellen keskilämmöllä, kunnes sokeri alkaa saada väriä (reilu 5 min). Lisää kalakastikeseos ja kiehauta. Lisää sipuliseos ja anna muhia, kunnes sipuli vähän pehmenee. Lisää sitten siirappi, lohi ja parsa ja paista, kunnes lohi kypsyy. Lisää lopuksi nuudelit ja soijakastike ja sekoita lämpimäksi. Ripota päälle korianteria ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti