sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Fenkolikanaa(lohta/tofua) ja kaalinuudelit

Kanan tilalla voit käyttää lohta tai tofua. Halutessasi voit jättää nuudelien kastikkeesta munan pois, rakenne vähän muuttuu, mutta maku on sama.

Kana/lohi/tofu

  • 400 g kanan filepihvejä, saksi suupaloiksi
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • paistamiseen sesamöljyä ja 3 rkl täysjyvävehnäjauhoja
Sekoita kana, maustekastikkeet ja fenkoli ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Kuumenna sitten öljy paistinpannulla. Sekoita kana jauhoihin (kaada ylimääräinen marinadi pois) ja paista kypsiksi ja kauniin värisiksi.

Kaalinuudelit
  • täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • pala valkokaalia suikaleina
  • sesamöljyä
  • rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • 1 rkl soijakastiketta + 1 rkl balsamicovalkoviinietikkaa + 1 rkl hunajaa +1 rkl tamarindtahnaa + 1 rkl vihreää thaichilitahnaa + 1 dl vettä + 1 kananmuna
Sekoita kastikkeen aineet ja laita sivuun odottamaan. Kuumenna öljy wokissa ja lisää kasvikset. Paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes saavat väriä ja kaali ja sipuli pehmenevät. Lisää sesaminsiemenet paistamisen loppuvaiheessa. Lisää nuudelit ja paista hetki. Lisää kastike ja paista vielä hetki sekoitellen. Nosta levyltä, lisää kanat, sekoita ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti