lauantai 26. helmikuuta 2022

Ruokaisat sämpylät taiwanilaiseen tapaan

Otin eilen pakastimesta sämpylöitä sulamaan ja ei sitten aamulla syötykään niitä vaan karjalanpiirakoita. Jotta tuoreet sämpylät eivät menisi haaskuuseen, tein kanasämpylöitä ateriaksi. Kanan voit vaihtaa halutessasi vaikka loheen tai tofuun.

  • 400 g kanan filepihvejä, leikkaa saksilla suupaloiksi
  • muutama kaffirlimen lehti silppuna
  • 2 rkl limemehua
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl srirachakastiketta
  • 1 rkl sesamöljyä
Sekoita aineet ja anna maustua jääkaapissa tunti tai pari.
  • 1 sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna
  • porkkana kuorittuna ja ohuina suikaleina
  • sesamöljyä
  • 1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • loraus soijakastiketta
  • sämpylöitä puolitettuina
  • majoneesia
  • punaista chiliä viipaloituna
  • tuoretta korianteria

Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista kanasuikaleet kypsiksi ja kauniin värisiksi. Kuumenna öljy ja paista kasviksia täydellä teholla sekoitellen, kunnes parsa kypsyy ja sipuli vähän pehmenee (lisää vähän vettä, jos alkaa tummumaan liikaa). Lisää sesaminsiemenet kypsennyksen loppuvaiheessa. Lisää valkoviinietikka ja soijakastike ja sekoittele hetki. Sekoita kana, kasvikset, chili ja korianteri. Kuumenna sämpylät ja levitä puolikkaille majoneesia ja kasaa kanaseosta pinnalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti