lauantai 5. helmikuuta 2022

Kasviscurry ja paistettua kanaa/kalaa/tofua

 

Minä käytin tällä kertaa lisukkeena kanaa, mutta tofu ja lohi käyvät yhtä hyvin.

  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl siirappia tai hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 500 g kanan filepihvejä, leikkaa (saksilla helpointa) suupaloiksi /lohta poista nahka ja suikaloi / tofua
  • 4 rkl perunajauhoja / maissijauhoja
  • sesamöljyä paistamiseen
Sekoita muut aineet paitsi perunajauhot ja laita jääkaappiin tunniksi pariksi. Nosta kana/lohi/tofu marinadistaja laita  pakastepussiin perunajauhojen kanssa. Ravistele, kunnes palat ovat peittyneet. Kaada ylimääräinen marinadi pois. Paista palat öljyssä kauniin värisiksi ja kypsiksi. 
  • 2 rkl vihreää thaichilitahnaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1/2 dl vettä
Sekoita ainekset keskenään. Lämmitä vähän, jos maapähkinävoi ei muuten sekoitu.
  • muutama kaffirlimen lehti silputtuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 pieni kukkakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
  • 1 pieni parsakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
  • 1 paprika suikaleina
  • sesamöljyä paistamiseen
  • 1 prk kookosmaitoa
  • tarjoiluun keitettyä riisiä ja silputtua punaista chiliä
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kaffirlimen lehdet ja kasvikset ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää chiliseos ja paista ihan hetki. Lisää kookosmaito ja alenna lämpöä. Anna porista viitisen minuttia. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti