torstai 17. helmikuuta 2022

Mausteiset munakoisot ja vähän muutakin

 

Lueskelin uutta Glorian Ruoka & Viinilehden Aasia numeroa ja olipa paljon kiinnostavia reseptejä! Nappasin kokeiluun munakoisoreseptin, koska munakoisoa oli jääkaapissa ja se sopii hyvin lohen kanssa, jota meinattiin tänään muutenkin syödä. Jos et halua syödä lohen ja riisin kanssa, kokeile vaikka nuudeleita ja tofua. Tein oman versioni munakoisosta, jos haluat kokeilla alkuperäistä, osta lehti! Tämä on kahden hengen versio.

  • 1 munakoiso puolitettuna ja viipaleina
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • rkl tuoretta inkivääriä silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1/2 soijakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • reilu rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • tarjoiluun paistettua lohta ja fenkolinsiemenien kanssa keitettyä jasminriisiä
  • tuoretta korianteria silputtuna
Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa. Paista munakoisoja täydellä teholla viitisen minuuttia sekoitellen. Kaada lautaselle. Kuumenna loppu öljy ja paista valkosipulia, inkivääriä ja sipulia muutama minuutti sekoitellen. Alenna lämpöä ja lisää vesi, chilitahna, soijakastike, sokeri ja viinietikka. Kiehauta ja lisää munakoisot. Keitä n. 20 min tai kunnes munakoisot ovat pehmeitä. Tarjoa lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti